Voor de juiste uitvoering van de Kata volgens de Busen methode van waaruit de Judo Bond Nederland (JBN) altijd heeft gewerkt is het boek Busen Judo Kata (de Korte & Kruyning, 2008) vervaardigd. Dit officiële standaard werk is in samenwerking met de JBN tot stand gekomen en is bepalend is voor de juiste uitvoering van de Judo Kata voor examens. Het Kime no Kata zoals beschreven in het boek Busen Judo Kata is ook voor de Jiu jitsu afdeling binnen de JBN maatgevend.

Busen Judo Kata omvat de standaardisering van de zes traditionele Judo Kata:

- Nage no Kata
- Katame no Kata
- Kime no Kata
- Koshiki no Kata
- Ju no Kata
- Itsutsu no Kata

Op verzoek van de JBN is tevens het Go no Sen no Kata toegevoegd.

Met behulp van ongeveer 1400 foto’s worden deze Kata zeer duidelijk in beeld gebracht. Daarnaast zal de omvangrijke beschrijvingen van de technieken naast de geschiedenis en alles wat Kata omvat de lezer de mogelijkheid bieden om zich met behulp van dit boek te verdiepen in Judo als traditionele krijgskunst. Indien men de Kata volgens de Kodokan methode wil bestuderen/demonstreren is het aan te raden om de meest recente DVD’s te bestellen om de Kata op de juiste wijze te demonstreren aangezien die bepalend is.

 

Het boek Busen Judo kata is te bestellen via lulu.com. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.